Revalideren bij vertraagd herstel na ziekte

Bij Revalide kunt u terecht voor poliklinische interdisciplinaire revalidatie indien er sprake is van vertraagd herstel na ziekte. Revalidatie helpt u bij de diverse lichamelijke en psychische problemen die het gevolg kunnen zijn van een doorgemaakte ziekte. Bij behandeling werken verschillende disciplines samen met als doel de kwaliteit van uw leven te verbeteren en een nieuwe balans in uw functioneren te vinden.

De gevolgen van ziekte voor uw hele lichaam

Het doormaken van een zware ziekte kan lichamelijk en mentaal zo uitputtend zijn dat het lastig kan zijn uw leven daarna weer op te pakken. Veel gehoorde klachten zijn vermoeidheid, verminderde conditie en spierkracht, stemmingswisselingen en onzekerheid, en moeite met het hervatten van uw dagelijkse activiteiten. De afgelopen jaren hebben wij geleerd dat een zogeheten interdisciplinaire behandeling waarin tegelijkertijd meerdere aspecten worden aangepakt, mensen kan helpen sneller te herstellen en hun ‘oude’ leven weer op te pakken, dan losse behandelingen kunnen.

De kracht van een gecombineerde behandeling

Heeft u een zware ziekte doorgemaakt, een of meerdere behandelingen ondergaan en moeite met uw herstel? Dan kan ons behandelteam waarschijnlijk ook u helpen uw mogelijkheden weer zo goed mogelijk te benutten en de regie van uw leven weer in eigen handen te krijgen. In een interdisciplinair behandelplan omschrijft onze revalidatiearts samen met u een traject op maat om de ontstane situatie te doorbreken. Afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten zal de revalidatiearts in overleg met u en ons team een behandeltraject opstellen dat precies bij u past.

Het plan wordt vervolgens uitgevoerd in samenwerking met een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. Indien nodig worden er ook andere disciplines (zoals diëtetiek en maatschappelijk werk) betrokken bij uw revalidatie. De revalidatiearts overziet de samenwerking en helpt bij het vinden van een nieuwe weg. Trainen, oefenen, praten, analyseren en proberen, dit blijkt voor veel van onze cliënten een plezierige manier van werken die motiveert en bijdraagt aan optimaal herstel. En een manier die nieuwe energie geeft. Waardoor uw conditie en mogelijkheden beter worden en u met veerkracht met uw veranderde lichaam leert omgaan.

Wat kan Revalide voor u betekenen?

Graag bespreken we met u of ons behandelteam in uw specifieke situatie iets kan betekenen. Wilt u eerst meer weten over onze behandeltrajecten, tarieven en vergoedingen? Deze informatie vindt u op de pagina met cliëntinformatie.

Twijfelt u of u bij Revalide op de goede plek bent, of wilt u telefonisch overleggen met een van onze casemanagers? Neemt u gerust contact met ons op!