Revalidatie na longkanker

Dankzij verbeteringen in screening en behandelingen en de vooruitgang die is geboekt op het gebied van gecombineerde behandelingen, zijn de vooruitzichten voor mensen met longkanker de afgelopen jaren flink verbeterd. Toch blijft longkanker door het enorme belang van onze longen ook bij goed behandelbare longkanker een aanslag op ons lichaam en ons welbevinden. Veel mensen hebben na een behandeltraject tegen longkanker een lange periode nodig om te revalideren.

Lees meer…

Revalidatie na darmkanker

Darmkanker is op meerdere fronten een ingrijpende ziekte. Want door een constante aanmaak en afbraak van kankercellen komen er giftige stoffen vrij die ervoor zorgen dat de meeste mensen met darmkanker, naast specifieke ziektesymptomen, ook algemene ziekteverschijnselen ontwikkelen.

Het is dan ook niet gek dat lang niet iedereen na een behandeling tegen darmkanker de draad van zijn of haar leven snel weer kan oppakken.

Lees meer…

Revalidatie na borstkanker

In Nederland krijgt een op de acht vrouwen borstkanker. Daarmee is borstkanker bij vrouwen de meest voorkomende vorm van deze ingrijpende ziekte. Het is een fout bij de celdeling waardoor woekergroei ontstaat, dit zorgt voor een ophoping van foute cellen in een borst of het gebied eromheen, een tumor. Door een constante aanmaak en afbraak van de kankercellen komen er giftige stoffen in ons lichaam vrij die er voor zorgen dat er naast specifieke ziektesymptomen ook algemene ziekteverschijnselen ontstaan als vermoeidheid, vermagering en verminderde afweer.

Lees meer…