Herstellen na prostaatkanker 

Jaarlijks wordt bij meer dan 10.000 mannen in Nederland prostaatkanker vastgesteld. Het is daarmee de bij Nederlandse mannen meest voorkomende vorm van kanker. Net voor darmkanker. De behandelmogelijkheden hangen af van het stadium van de kanker en of er spraken is van uitzaaiingen. De meest toegepaste behandeling bij prostaatkanker bestaat uit een operatie waarbij de prostaat wordt verwijderd en bestraling. Zoals elke andere vorm van kanker is ook prostaatkanker een ingrijpende ziekte, het is een fout bij de celdeling waardoor woekergroei ontstaat, dit zorgt voor een ophoping van foute cellen in het lichaam.

Prostaatcarcinoom en de gevolgen voor uw lichaam

Door een constante aanmaak en afbraak van de kankercellen komen er giftige stoffen in ons lichaam vrij die er voor zorgen dat bij mensen met kanker naast specifieke ziektesymptomen ook algemene ziekteverschijnselen ontstaan als vermoeidheid, vermagering en verminderde afweer. Hoewel de prostaat een klein lichaamsdeel lijkt brengt het behandeltraject naast herstel regelmatig lichamelijke klachten met zich mee die niet binnen een paar weken na de behandeling vanzelf verdwijnen. Een deel van de mannen heeft dan ook moeite hun leven weer op te pakken. Veel gehoorde klachten zijn vermoeidheid, een slechtere conditie, verminderde spierkracht en moeite met het hervatten van werk.

De afgelopen jaren hebben wij geleerd dat een zogeheten interdisciplinair behandelplan waarin tegelijkertijd meerdere aspecten worden aangepakt, mannen met prostaatkanker kan helpen bij het herstellen en hun ‘oude’ leven weer op te pakken.

De kracht van een gecombineerde behandeling 

Heeft u prostaatkanker (gehad) en moeite met uw herstel? Dan kan ons revalidatieteam waarschijnlijk ook u helpen uw mogelijkheden weer zo goed mogelijk te benutten en de regie van uw leven weer in eigen handen te krijgen. Afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten stelt de revalidatiearts in overleg met u en het behandelteam een traject opstellen dat precies bij u past.

Het plan wordt vervolgens uitgevoerd in samenwerking met minimaal een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. Indien nodig worden er ook andere disciplines betrokken bij uw revalidatie. De revalidatiearts overziet de samenwerking en helpt bij het vinden van een nieuwe weg. Trainen, oefenen, praten, analyseren en proberen, blijkt voor veel van onze cliënten een plezierige manier van werken die motiveert. En een manier die nieuwe energie geeft. Waardoor uw conditie en mogelijkheden beter worden en u met veerkracht met uw veranderde lichaam leert omgaan.

Wat kan Revalide voor u betekenen?

Graag bespreken we met u of ons behandelteam in uw specifieke situatie iets kan betekenen. Wilt u eerst meer weten over onze behandeltrajecten, tarieven en vergoedingen? Dat vindt u op de pagina met cliëntinformatie.

Heeft u na het lezen van die informatie nog vragen of wilt u een afspraak maken voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek?

Bel ons dan meteen even op (085) 489 69 33.