Herstellen na longkanker (bronchuscarcinoom)

Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 12.000 mensen longkanker (officieel bronchuscarcinoom genoemd). Bij mannen is dat 12% van alle nieuwe kankergevallen en bij vrouwen 10%. Dankzij verbeteringen in screening en behandelingen en de vooruitgang die is geboekt op het gebied van gecombineerde behandelingen, zijn de vooruitzichten voor mensen met longkanker de afgelopen jaren flink verbeterd. Toch blijft longkanker door het enorme belang van onze longen ook bij goed behandelbare longkanker een aanslag op ons lichaam en ons welbevinden.

De gevolgen van longkanker voor uw lichaam

Veel mensen hebben na een behandeltraject tegen longkanker een lange periode nodig om te revalideren. Zeker als een deel van een long is verwijderd, hebben mensen naast lang veel pijn ook klachten als vermoeidheid en verminderde spierkracht. Een deel van de longkankerpatiënten heeft meerdere jaren nodig voordat hij of zij weer aan het werk kan gaan, of belandt door de gevolgen van de ziekte in een neerwaartse spiraal en komt daar zonder hulp niet uit.

Doorbraak met een gecombineerde behandeling 

Heeft u ook moeite met herstellen na longkanker? Dan kan ons revalidatieteam wellicht ook u helpen bij het realiseren van een doorbraak in uw situatie of het versnellen van uw revalidatie. Als wij denken dat we u kunnen helpen schrijft onze revalidatiearts in een zogeheten interdisciplinair behandelplan samen met u een traject op maat dat past bij de aard en ernst van uw pijn en andere klachten. Doel van het traject is om uw lichamelijke welbevinden en mogelijkheden te optimaliseren en u zelfstandig en met veerkracht met uw beperkingen om te leren gaan.

Dat plan wordt vervolgens uitgevoerd door minimaal een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. Indien nodig worden er ook andere disciplines betrokken. De revalidatiearts overziet de samenwerking. Trainen, oefenen, praten, analyseren en proberen, blijkt voor veel van onze cliënten een plezierige manier van werken die motiveert. En een manier die nieuwe energie geeft.

Wat kan Revalide voor u betekenen?

Graag bespreken we met u of ons behandelteam in uw specifieke situatie iets kan betekenen. Wilt u eerst meer weten over onze behandeltrajecten, tarieven en vergoedingen? Dat vindt u op de pagina met cliëntinformatie.

Twijfelt u of u bij Revalide op de goede plek bent, of wilt u telefonisch overleggen met een van onze casemanagers? Neemt u gerust contact met ons op!