Herstellen na darmkanker (coloncarcinoom/rectumcarcinoom)

Darmkanker is de laatste jaren uitgegroeid tot de tweede kankersoort bij mannen (na prostaatkanker) en de derde bij vrouwen (na borstkanker en huidkanker). De tumoren bevinden zich bij darmkanker meestal in de dikke darm (coloncarcinoom) of endeldarm (rectumcarcinoom). Darmkanker is op meerdere fronten een ingrijpende ziekte. Want door een constante aanmaak en afbraak van kankercellen komen er giftige stoffen vrij die ervoor zorgen dat de meeste mensen met darmkanker, naast specifieke ziektesymptomen, ook algemene ziekteverschijnselen ontwikkelen.

De gevolgen van darmkanker voor uw hele lichaam

Het is dan ook niet gek dat lang niet iedereen na een behandeling tegen darmkanker de draad van zijn of haar leven snel weer kan oppakken. De behandeling van kanker is lichamelijk en mentaal uitputtend en brengt naast herstel vaak ook lichamelijke klachten met zich mee. Veel gehoorde klachten zijn, vermoeidheid, een slechtere conditie, verminderde spierkracht en moeite met weer aan het werk gaan.

De kracht van een gecombineerde behandeling 

Bent u behandeld voor darmkanker en verloopt uw herstel niet zo voorspoedig als u wilt? Dan kan ons revalidatieteam waarschijnlijk ook u helpen uw mogelijkheden weer zo goed mogelijk te benutten en de regie van uw leven weer in eigen handen te krijgen. In een zogeheten interdisciplinair behandelplan omschrijft onze revalidatiearts samen met u een traject op maat dat past bij de aard en ernst van uw klachten. Doel van het traject is om uw conditie en mogelijkheden te optimaliseren en u zelfstandig en met veerkracht met uw beperkingen om te leren gaan.

Het plan wordt vervolgens uitgevoerd door minimaal een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. Indien nodig worden er ook andere disciplines betrokken. De revalidatiearts overziet de samenwerking. Trainen, oefenen, praten, analyseren en proberen, blijkt voor veel van onze cliënten een plezierige manier van werken die motiveert. En een manier die nieuwe energie geeft.

Wat kan Revalide voor u betekenen?

Graag bespreken we met u of ons behandelteam in uw specifieke situatie iets kan betekenen. Wilt u eerst meer weten over onze behandeltrajecten, tarieven en vergoedingen? Dat vindt u op de pagina met cliëntinformatie.

Twijfelt u of u bij Revalide op de goede plek bent, of wilt u telefonisch overleggen met een van onze casemanagers? Neemt u gerust contact met ons op!